Z Hradce další výhra

06.05.2018 | Tomáš Würtherle (Převzato od inlinehokej.cz)

Inline hokejisté Roller Stromu ještě letos nezažili porážku. V prvním kole sice zvítězili až v prodloužení, jak Uherskému Brodu, tak Hradci Králové ale nadělili sedmičku a drama nepřipustili. Pod Bílou věží se ujali vedení už v první čtvrtině, a i když Východočeši stáhli skóre na rozdíl jedné branky, vyrovnat v celém průběhu duelu už nedokázali. 

Hosté se s ničím nepárali a už ve 3. minutě šli do vedení 2:0. Nejprve Dominik Bílek našel z mezikruží levý horní roh, chvíli nato zvedl nahrávku od mantinelu bekhendem do vinglu Martin Matějček. Hradec se po inkasování branek oklepal a začal se osmělovat v útoku, Nicolas Bureš ale dělovkou trefil jen brankovou konstrukci. Snížení se dočkali Východočeši až 62 vteřin před první sirénou, kdy David Malík využil ránou z voleje přesilovou hru – 1:2.

Druhé dějství začalo podobně jako to první, Pražané tentokrát ale vstřelili branky rovnou tři. Zdeněk Petráš našel místo u levé tyče, z opačného konce brankoviště zase zužitkoval početní výhodu Martin Matějček. A do třetice se prosadil ještě Natan Vráblík, který rovněž skóroval z blízkosti brankové konstrukce – 1:5. Hradec nehodil flintu do žita a v závěru čtvrtiny se dotáhl na rozdíl dvou gólů. Robin Netušil doklepl do branky vyraženou střelu Davida Malíka a Daniel Voženílek propasíroval po lehké stahovačce puk pod Hauserovým betonem – 3:5.

Do třetí části vyměnili Hradečtí brankáře, Lukáše Vavřinu vystřídal mezi třemi tyčemi Dušan Krejčí. Než se ale stihl po úvodních střelách pořádně ohřát, už musel lovit puk ze sítě. Martin Matějček totiž dostal prostor u pravé tyče a zvedl kotouč pod horní tyč – 3:6. A nemuselo zůstat jen u toho. Natan Vráblík už už mířil do odkryté brány, proti jeho pokusu ale na poslední chvíli výborně skočil Krejčí. A výborně si domácí brankář počínal i při pražském přečíslení v oslabení, kdy pochytal všechny střely i dorážky.

V utkání velmi aktivní Natan Vráblík se ve 39. minutě dočkal druhé branky. Krásně si vybruslil od pravého mantinelu na střed hřiště a nechytatelnou dělovkou trefil horní část brány – 3:7. Vzápětí ale vytáhl Dušan Krejčí další ze svých parádních zákroků a osmý gól soupeři nepovolil. Vleže na zádech vykopl ke stropu haly oba betony a dorážku Zdeňka Petráše poslal mimo.

Jiskru naděje přinesl Hradci Jan Veselý. Hradecký útočník se nejlépe zorientoval ve zmatku v brankovišti a docpal kotouč za brankovou lajnu – 4:7. Proti Vráblíkově útoku na hattrick pomohla Krejčímu tyč, na opačné straně zase nemohl být hradecký gól uznán pro brzký hvizd sudího. Ani závěrečná východočeská přesilovka už na konečném skóre nic nezměnila, Roller Storm si do hlavního města odvezl výhru 7:4.

Tomáš Würtherle (trenér IHC Roller Storm Praha): „Na Hradec jsme se připravili a jasně si řekli, co chceme hrát. Hráli jsme zodpovědně odzadu a vstřelili rychlé góly, které daly zápasu řád. Díky tomu, že jsme vedli, jsme byli klidnější a víc udrželi nervy na uzdě, což bylo asi rozhodující. S prvním víkendem jsme maximálně spokojení. Sice nás mrzí ztracený bod ve Zlíně, ale máme osm bodů ze tří výjezdních zápasů. Měli jsme to těžké, hráli jsme na Moravě, vraceli se do Prahy a pak jeli zase do Hradce, takže jsme měli něco v nohách. Všechno jsme přitom hráli na osm lidí.“


 
Aktuální články
Premiérovým vítězem klubové ankety je VOJTA MALÍNEK

Poprvé v klubové historii jsme se rozhodli uspořádat anketu o klubového hráče sezóny. Možnost hlasování měli hráči, a u mladších...

 
Hradec Králové ve finále juniorské extraligy překazil Roller Stormu sen o obhajobě

Čtyři nejlepší týmy juniorské extraligy předvedly na Final Four vynikající výkony, které vygradovaly ve skvělé a dramatické finále...

 
Gólová přestřelka se Zlínem! Áčko juniorky zůstává stoprocentní

V repríze loňského finále to v prvních minutách vypadalo na jednoznačnou záležitost. Vždyť Storm vedl po necelých dvanácti minutách už...

 
Áčko juniorky bez problémů přehrálo Přerov
 
Juniorské béčko přejelo Zlín deseti góly!
 
Béčko juniorky slaví první výhru, doma přehrálo Přerov
 
Skvěle! Storm přetlačil Hořovice a slaví první výhru
 
Áčko sehrálo s Černošicemi vyrovnaný zápas, nakonec ale o gól padlo
 
Béčko juniorů nasbíralo další zkušenosti v duelu s Hořovicemi
 
Béčko juniorky sahalo po bodech, nakonec ale s Úhřeticemi prohrálo
 
Utkání
Muži "A" | sobota 13.05.2023, 15:00
IHC Roller Storm Praha - Cvočkaři Hořovice
3:2 (2:0, 1:2)
 
Muži "B" | neděle 07.05.2023, 19:00
IHC Roller Storm Praha - IHC ESSE Lovosice
5:8 (2:4, 3:4)
 
Junioři "A" | neděle 14.05.2023, 13:00
IHC Roller Storm Praha A - IHC Devils Zlín
13:10 (7:4, 6:6)
 
Junioři "B" | neděle 14.05.2023, 14:30
IHC Roller Storm Praha B - IHC Devils Zlín
10:1 (3:1, 7:0)
 
Starší žáci | neděle 01.05.2016, 15:00
IHC Roller Storm Praha - Cvočkaři Hořovice
3:7 ()
 
Partneři

Jagrteam

Sport11

Stilmat

 

 

 
© eSports s.r.o. & IHC Roller Storm Praha - kontakt: info@rollerstorm.cz RSS