Play-off je tady! Storm se v osmifinále utká s Brnem

03.06.2017 | David Mencl

Základní část extraligy je minulostí, už v neděli vstoupí hráči Stormu do vyřazovacích bojů. Prvním soupeřem bude Brno, oba osmifinálové duely se budou hrát na domácím hřišti Stormu.


Jedenáct zápasů a čtrnáct bodů. Tak by se dala shrnout základní část z pohledu pražského Stormu. Během dlouhodobé části si dokázal připsat několik velmi dobrých výsledků, když si vítězství odvezl z Olomouce nebo z Černošic, pak ale přišly i horší momenty. Zejména prohra v posledním kole s Hradcem Králové nebude to, na co budou hráči Stormu vzpomínat.

Brňané na tom však byli ještě o kousek hůře. Podobně jako jejich osmifinálový soupeř dokázali přetlačit Olomouc, Černošicím pak podlehli až po boji po samostatných nájezdech. Během základní části však nestačili třeba i na poslední Uherský Brod, s kterým prohráli po prodloužení. I proto se nakonec umístili až na desáté příčce a v osmifinále budou bojovat na hřišti soupeře.

Podle konečného místa v tabulce by mírným favoritem na postup měl být Storm, při pohledu na vzájemný souboj se však očekává těžká a vyrovnaná bitva. Zápas mezi Stormem a Brnem byl totiž jediným duelem v základní části, ve kterém se poprvé skóre měnilo až po polovině hry a nakonec muselo rozhodovat prodloužení, ve kterém byli šťastnější domácí.

V osmifinále se Storm bude spoléhat zejména na příspěvek Daniela Klineckého a Zdeňka Petráše. Oba se totiž dokázali odpoutat od zbytku týmu a získali téměř dvojnásobek kanadských bodů než třetí v pořadí. Klinecký si stihl připsat dvaadvacet bodů, Petráš za svým spoluhráčem zaostal jen o jediný bod.

Brno má zase v týmu Jiřího Drobného, který se se svými pětadvaceti body vměstnal mezi nejlepší patnáctku celé extraligy. Za sebou nechal i kapitána svého týmu Zdeňka Kubicu, ten sice dosáhl jen na dvě desítky bodů, na druhou stranu odehrál o tři utkání méně než jeho spoluhráč.

Kterému z týmů se bude více dařit v osmifinálové sérii se dozvíme už v neděli. První zápas je na programu od 12:00, druhé utkání pak začne o tři hodiny později, tedy v 15:00.

 
Aktuální články
Premiérovým vítězem klubové ankety je VOJTA MALÍNEK

Poprvé v klubové historii jsme se rozhodli uspořádat anketu o klubového hráče sezóny. Možnost hlasování měli hráči, a u mladších...

 
Hradec Králové ve finále juniorské extraligy překazil Roller Stormu sen o obhajobě

Čtyři nejlepší týmy juniorské extraligy předvedly na Final Four vynikající výkony, které vygradovaly ve skvělé a dramatické finále...

 
Gólová přestřelka se Zlínem! Áčko juniorky zůstává stoprocentní

V repríze loňského finále to v prvních minutách vypadalo na jednoznačnou záležitost. Vždyť Storm vedl po necelých dvanácti minutách už...

 
Áčko juniorky bez problémů přehrálo Přerov
 
Juniorské béčko přejelo Zlín deseti góly!
 
Béčko juniorky slaví první výhru, doma přehrálo Přerov
 
Skvěle! Storm přetlačil Hořovice a slaví první výhru
 
Áčko sehrálo s Černošicemi vyrovnaný zápas, nakonec ale o gól padlo
 
Béčko juniorů nasbíralo další zkušenosti v duelu s Hořovicemi
 
Béčko juniorky sahalo po bodech, nakonec ale s Úhřeticemi prohrálo
 
Utkání
Muži "A" | sobota 13.05.2023, 15:00
IHC Roller Storm Praha - Cvočkaři Hořovice
3:2 (2:0, 1:2)
 
Muži "B" | neděle 07.05.2023, 19:00
IHC Roller Storm Praha - IHC ESSE Lovosice
5:8 (2:4, 3:4)
 
Junioři "A" | neděle 14.05.2023, 13:00
IHC Roller Storm Praha A - IHC Devils Zlín
13:10 (7:4, 6:6)
 
Junioři "B" | neděle 14.05.2023, 14:30
IHC Roller Storm Praha B - IHC Devils Zlín
10:1 (3:1, 7:0)
 
Starší žáci | neděle 01.05.2016, 15:00
IHC Roller Storm Praha - Cvočkaři Hořovice
3:7 ()
 
Partneři

Jagrteam

Sport11

Stilmat

 

 

 
© eSports s.r.o. & IHC Roller Storm Praha - kontakt: info@rollerstorm.cz RSS