Inline hokej je po dvou letech zpátky! Začíná se už začátkem května

22.04.2022 | David Mencl

Dva roky se kvůli covidu prakticky inline hokej nehrál. Během roku 2020 se sice uskutečnili pohárové soutěže, které byli ale hodně zkrácené a ne všechny týmy se do nich zapojili. Letos se však už vše vrací v plném rozsahu, a tak se už začátkem května rozhoří boje ve všech kategoriích.

Storm se představí hned pět týmů ve třech kategoriích. Na zimním stadionu Nikolajka budou o úspěchy inline hokejisté mezi seniory, juniory a mladších žácích. V dospělé a juniorské kategorii bude mít Storm dokonce dvojnásobné zastoupení.


Stormské áčko se jako tradičně představí v Stilmat extralize. Ta bude pro letošní sezonu rozdělena do dvou divizí, kdy v té západní se představí celky z Čech a ve východní týmy z Moravy. Storm tak bude mít za soupeře Prague Rats, Černošice, Hradec Králové a nováčka z Hořovic. Čtyři nejlepší celky z každé divize sehrají jedno kolo play-off o dvě místa na Final Four. Tam se tak představí dva týmy z východu a dva ze západu.

Béčko si zahraje v 1 .lize v divizi Západ, kde bude mít za soupeře čtyři celky – Hořovice B, Warriors Praha a JsmeInline. Vedle této divize budou v druhé nejvyšší soutěži ještě další dvě divize. Play-off se nehraje, vítěz každé divize postoupí rovnou na Final Four, kam se probojuje ještě nejlepší celek z druhých míst.

Premiéru v oficiální soutěži zažijí stormští junioři. Ti se sice poprvé dali dohromady už před dvěma lety, jenže nakonec oficiálně nesehráli žádný zápas. První turnaj v rámci tehdejšího poháru totiž skončil předčasně kvůli nezpůsobilé ploše a následně byl turnaj anulovaný. Na druhý turnaj pak kvůli nařízené karanténě kvůli covidu neodcestovali.

Vzhledem ke zvyšujícímu se zájmu juniorů nakonec bude mít Storm v Extralize juniorů hned dva týmy označené jako A a B. Fakticky ale půjde o dva rovnocenné celky s předem danými soupiskami. Oba týmy Stormu jsou zařazeny do divize Západ, kde se střenou s Černošicemi, Hořovicemi a Novou Pakou. Dva nejlepší týmy z každé divize pak postoupí na Final Four.

Poslední kategorií Stormu, která se představí v letošní sezoně, jsou mladší žáci. Jejich soutěž je také rozdělena do dvou divizí – Západ a Východ. Na Storm v západní skupině čekají Hořovice, Pardubice, Prague Rats a Nová Paka.

Rozpisy všech kategorií najdete na našem webu.

 
Aktuální články
Premiérovým vítězem klubové ankety je VOJTA MALÍNEK

Poprvé v klubové historii jsme se rozhodli uspořádat anketu o klubového hráče sezóny. Možnost hlasování měli hráči, a u mladších...

 
Hradec Králové ve finále juniorské extraligy překazil Roller Stormu sen o obhajobě

Čtyři nejlepší týmy juniorské extraligy předvedly na Final Four vynikající výkony, které vygradovaly ve skvělé a dramatické finále...

 
Gólová přestřelka se Zlínem! Áčko juniorky zůstává stoprocentní

V repríze loňského finále to v prvních minutách vypadalo na jednoznačnou záležitost. Vždyť Storm vedl po necelých dvanácti minutách už...

 
Áčko juniorky bez problémů přehrálo Přerov
 
Juniorské béčko přejelo Zlín deseti góly!
 
Béčko juniorky slaví první výhru, doma přehrálo Přerov
 
Skvěle! Storm přetlačil Hořovice a slaví první výhru
 
Áčko sehrálo s Černošicemi vyrovnaný zápas, nakonec ale o gól padlo
 
Béčko juniorů nasbíralo další zkušenosti v duelu s Hořovicemi
 
Béčko juniorky sahalo po bodech, nakonec ale s Úhřeticemi prohrálo
 
Utkání
Muži "A" | sobota 13.05.2023, 15:00
IHC Roller Storm Praha - Cvočkaři Hořovice
3:2 (2:0, 1:2)
 
Muži "B" | neděle 07.05.2023, 19:00
IHC Roller Storm Praha - IHC ESSE Lovosice
5:8 (2:4, 3:4)
 
Junioři "A" | neděle 14.05.2023, 13:00
IHC Roller Storm Praha A - IHC Devils Zlín
13:10 (7:4, 6:6)
 
Junioři "B" | neděle 14.05.2023, 14:30
IHC Roller Storm Praha B - IHC Devils Zlín
10:1 (3:1, 7:0)
 
Starší žáci | neděle 01.05.2016, 15:00
IHC Roller Storm Praha - Cvočkaři Hořovice
3:7 ()
 
Partneři

Jagrteam

Sport11

Stilmat

 

 

 
© eSports s.r.o. & IHC Roller Storm Praha - kontakt: info@rollerstorm.cz RSS